Produkty tradycyjne i lokalne Drukuj Zapisz

Wafle tortowe

Wafle tortowe
26
czerwca
2020

Wygląd: Płat wafla płaski. Jedna strona posiada lekkie nacięcia w kratkę, druga strona posiada głębokie nacięcia, które służą do nakładania masy kremowej.
 
Kształt: Płat wafla w kształcie kwadratu.
 
Wielkość: 270 mm x 270 mm x 0,7 mm.
 
Konsystencja: Bardzo kruche, delikatne.
 
Smak i zapach: Charakterystyczny, niepowtarzalny, naturalnie lekko słodki smak.
 
Barwa (zewnętrzna i na przekroju): Kolor złocisty, wypieczony.
 
Tradycja, pochodzenie oraz historia produktu: Wafle tortowe wytwarzane na terenie województwa lubelskiego są cenione przede wszystkim za ich jakość i trwałość, a także za tradycyjny i wyśmienity smak. Tajemnica tej doskonałości tkwi w unikatowych surowcach, metodzie i miejscu wytwarzania wafli. Wafle tortowe suche powstają na podstawie znanej od lat i sprawdzonej receptury. Produkowane są wyłącznie z naturalnych i najlepszej klasy składników (mąka, olej, woda), bez jakichkolwiek konserwantów. Mimo to zachowują wyśmienity, delikatny smak i kruchość długo po otwarciu. Wafle tortowe produkowane są ze staropolskich, unikatowych odmian pszenicy, które charakteryzuje niska zawartość glutenu. Wafle tortowe wykorzystywane są do przygotowania szybkich deserów. Mogą być przekładane: dżemem, powidłami, czekoladą, miodem, mlekiem skondensowanym i innymi wszelkiego rodzaju masami.
Autor: Starostwo Powiatowe w Lublinie
Powrót
grafika dłoń
PORADNIK
KLIENTA
Osoba trzymająca komórkę z mapą
Geoportal
grafika tryby
Instrukcje
załatwiania
spraw
grafika tablet
E-usługi
grafika dłonie na klawiaturze
Elektroniczna
Tablica
ogłoszeń
logo esesja
E-sesja
grafika kamera
Transmisje
z sesji
rady powiatu
grafika przybory piśmiennicze
Edukacja
w powiecie
lubelskim
grafika dłoń z długopisem
Powiatowa Rada
Pożytku publicznego
grafika młotek sędziowski
Nieodpłatna
pomoc
prawna
grafika chmury
Pogoda
grafika dokumenty i lupa
Ochrona
danych
osobowych
grafika pusta klasa
Projekty
edukacyjne
grafika logo inkubator
Inkubator
pszczelarstwa