Produkty tradycyjne i lokalne Drukuj Zapisz

Miód gryczany

Miód gryczany
26
czerwca
2020

Miód o bardzo charakterystycznym smaku, głęboko słodkim, z nutą goryczy o ciemnym kolorze przechodzącym z brązowego do czarnego. Ma właściwości antybiotyczne. Poleca się go przy leczeniu chorób serca i układu krążenia. Zawarte w tym miodzie cukry proste szybko wchłaniają się do krwiobiegu i wzmacniają serce. Miód gryczany jest też bogaty w witaminę C. Ze względu na wysoką zawartość fruktozy polecany jest osobom cierpiącym na cukrzycę insulinoniezależną.
 
Miód gryczany produkuje pasieka Mieczysława Janika z Pszczelej Woli w gminie Strzyżewice.
Autor: Starostwo Powiatowe w Lublinie
Powrót
grafika dłoń
PORADNIK
KLIENTA
Osoba trzymająca komórkę z mapą
Geoportal
grafika tryby
Instrukcje
załatwiania
spraw
grafika tablet
E-usługi
grafika dłonie na klawiaturze
Elektroniczna
Tablica
ogłoszeń
logo esesja
E-sesja
grafika kamera
Transmisje
z sesji
rady powiatu
grafika przybory piśmiennicze
Edukacja
w powiecie
lubelskim
grafika dłoń z długopisem
Powiatowa Rada
Pożytku publicznego
grafika młotek sędziowski
Nieodpłatna
pomoc
prawna
grafika chmury
Pogoda
grafika dokumenty i lupa
Ochrona
danych
osobowych
grafika pusta klasa
Projekty
edukacyjne
grafika logo inkubator
Inkubator
pszczelarstwa